Tools

Ik werk met een mix van krachtige en zeer effectieve methoden:

Met NLP terug in je kracht
NLP gaat over het ontdekken hoe je de dingen doet die je doet, en hoe je (als je dat wilt) dat kunt veranderen. Hoe reageer jij op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat anders kunnen doen? Iedereen ervaart de wereld op zijn of haar manier. Dit merk je bijvoorbeeld snel in discussies waar mensen die naar hetzelfde fenomeen kijken, toch ieder iets anders zien. Je leert om zelf grip te krijgen op je leven, waarbij je werkt vanuit de focus van je talenten en mogelijkheden, en wat je wilt bereiken.

Inzicht door Transactionele analyse
De transactionele analyse gaat ervan uit dat de ervaringen die je als mens in je jonge levensjaren opdoet, bepalend zijn voor de besluiten die je neemt over hoe je in het leven staat. Het gaat over je eerste hechtingservaringen en ontmoetingen met belangrijke anderen. Het helpt je te begrijpen waarom je nu met vertrouwen of juist niet anderen tegemoet treedt. Of je angstig bent of juist krachtig kunt zijn. Of je je groter of kleiner maakt. Je ontdekt hoe patronen in je privéleven en werk zijn ontstaan, en hoe je daar weer los van kunt komen.

De rode draad ontdekken met biografisch werk
In biografisch werk kijk je vanuit het perspectief van de levensloop. Hierdoor integreer je de wijsheid die je in het leven hebt opgedaan. Je levensverhaal onthult hoe dan ook jouw levensthema en je ontdekt wat wezenlijk is voor jou. Waar loop je warm voor, welke talenten willen gezien worden? Door achterom te kijken doe je recht aan de weg die je al hebt afgelegd en kun je je verbinden met de grote beweging die zich in je leven aftekent.