Susan Vroemen

Op deze site moest ik iets met de woorden coach en therapeut zodat je me zou vinden. Ik vind mezelf eigenlijk meer een begeleider, gids, en getuige. Ik weet hoe het is om  je eigen wonden te helen, welk pad je dan te gaan hebt, hoe je jezelf steeds weer kunt verliezen en: terug kunt vinden. In die zin kan ik een gids voor je zijn. Ik weet hoe belangrijk het is om het zelf te doen, maar dat de stappen die je zet gezien worden. Ik kon in mijzelf de mooiste antwoorden vinden, maar pas in de ogen van anderen kwamen ze tot leven. En soms is het fijn als iemand jouw verhaal in een nieuw perspectief plaatst zodat er een ander licht op valt. Iemand die de andere kant ziet van wat je doet en van daar uit richting geeft. Daarin kan ik je begeleider zijn.

Ik ben gefascineerd door de vraag hoe we contact maken met onze wezenlijke kern en hoe we zo veel mogelijk in overeenkomst daarmee leven. Hoe we trouw kunnen blijven aan onszelf in de relaties die we hebben met andere mensen en in het kiezen en uitvoeren van ons beroep. En ook in de redenen waarom we dat niet doen. Vaak heeft dat te maken met jonge imprints, trauma en onze aanpassingsmechanismen. Het is mijn passie om mensen te helpen hun innerlijke stem te vinden.

Ik heb 14 jaar als bedrijfskundige mensen in complexe organisaties begeleid in grote veranderprocessen. Ik ken de wereld van politieke belangen, het belang van integer leiderschap, onderhandelen en samenwerken. Ik weet hoe fijn het is als je deel uitmaakt van een groep met een positieve dynamiek, maar ook hoe het is als je werkt in een ziekmakende cultuur. In 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart en heb ik mij toegelegd op individuele begeleiding. Ik woon samen en ben stiefmoeder. Dit alles maakt dat ik je kan zien en spiegelen, en met je kan meereizen als het gaat over vragen in de context van werk, relaties en gezin. 

Wijn en rozen

In de soefitraditie zijn wijn en rozen belangrijke symbolen. Wijn staat voor de spirituele lessen. De wijnschenker is de leraar die onderwijst. De roos voor de eenheid achter de verscheidenheid en de Geliefde. Hier lees je welke wijnschenkers mij onderwezen en inspireren.

Je bent van harte welkom!

Kwalificaties

Ik ben lid van de NVPA, de Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen. Ik ben afgestudeerd Gezondheidswetenschapper (Universiteit Maastricht), en gecertificeerd NLP-practitioner en ik heb een vierjarige post-HBO opleiding in integratieve individuele begeleiding gevolgd (Transactionele Analyse, Systemisch Werk, NLP).  

Elk jaar volg ik opleidingen, workshops en trainingen om mijn vakkennis verder te verdiepen en je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Mijn uitgebreide CV vind je op linkedIn