Susan

Worden wie je bent
Susan Vroemen
Susan Vroemen

Op deze site moest ik iets met de woorden coach en therapeut zodat je me zou vinden. Ik vind mezelf eigenlijk meer een begeleider, gids, en getuige. Ik weet hoe het is om  je eigen wonden te helen, welk pad je dan te gaan hebt, hoe je jezelf steeds weer kunt verliezen en: terug kunt vinden. In die zin kan ik een gids voor je zijn. Ik weet hoe belangrijk het is om het zelf te doen, maar dat de stappen die je zet gezien worden. Ik kon in mijzelf de mooiste antwoorden vinden maar pas in de ogen van anderen kwamen ze tot leven. En soms is het fijn als iemand jouw verhaal in een nieuw perspectief plaatst zodat er een ander licht op valt. Iemand die de andere kant ziet van wat je doet en vandaar uit richting geeft. Daarin kan ik je begeleider zijn.

Ik ben van jongs af aan al gefascineerd door de vraag hoe we contact maken met onze wezenlijke kern en hoe we zo veel mogelijk in overeenkomst daarmee leven. Hoe we trouw kunnen blijven aan onszelf in het kiezen en uitvoeren van ons beroep, in onze relatie met andere mensen, en in de contacten die we hebben. Het is mijn passie om mensen te helpen hun innerlijke stem te vinden.

Ik ken de wereld van politieke belangen, goed en slecht bestuur als kader voor je werk, en onderdeel zijn van groeibevorderende en ziekmakende groepsculturen. Ik woon samen en ben stiefmoeder. Dit alles maakt dat ik je kan zien en spiegelen, en met je kan meereizen als het gaat over vragen in de context van werk, relaties en gezin.

Wijn en rozen

In de soefitraditie zijn wijn en rozen belangrijke symbolen. Wijn staat voor de spirituele lessen. De wijnschenker is de leraar die onderwijst. De roos voor de eenheid achter de verscheidenheid en de Geliefde. Hier lees je welke wijnschenkers mij onderwezen en inspireren.

Je bent van harte welkom!

Ik ben lid van de NVPA, de Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen. Ik ben afgestudeerd Gezondheidswetenschapper (Universiteit Maastricht), en gecertificeerd NLP-practitioner. Bij Phoenixopleidingen heb ik een vierjarige post-HBO opleiding tot coach/counselor gevolgd. Mijn uitgebreide CV vind je op linkedIn

Google+

Deelnemers over mij

“Op een hele zachte manier brengt ze je bij het punt in jezelf waar je niet anders meer kunt en wilt dan in beweging komen.”

“Alles mag er zijn, ik hoef niets te verbergen.”

“Ze weet iets heel zuiver en precies onder woorden te brengen. Ik hou van die woorden, op de een of andere manier kan ik er dan anders naar kijken.”

“Susan laat je niet ontsnappen.”

“De gesprekken zetten mij steeds weer aan het denken en openden nieuwe wegen in mij.”

“Samen zoeken’, noemt Susan het. Deze zoektocht heeft mij verrassend veel opgeleverd.”