Susan Vroemen

Susan Vroemen

“De rode draad in je leven leidt je terug naar je innerlijke kern. Wat nou als je daar zo mee kunt werken, dat je werkelijk kunt worden wie jij bent?”

Op deze site moest ik iets met de woorden psycholoog en coach zodat je me zou vinden. Ik vind mezelf eigenlijk meer een begeleider, gids, en getuige. Ik weet hoe het is om  je eigen wonden te helen, welk pad je dan te gaan hebt, hoe je jezelf steeds weer kunt verliezen en: terug kunt vinden. In die zin kan ik een gids voor je zijn. Ik weet hoe belangrijk het is om het zelf te doen, maar dat de stappen die je zet gezien worden. Ik kon in mijzelf de mooiste antwoorden vinden, maar pas in de ogen van anderen kwamen ze tot leven. En soms is het fijn als iemand jouw verhaal in een nieuw perspectief plaatst zodat er een ander licht op valt. Iemand die de andere kant ziet van wat je doet en van daar uit richting geeft. Daarin kan ik je begeleider zijn.

De rode draad – je innerlijke stem

Ik ben gefascineerd door de vraag hoe we contact maken met onze wezenlijke kern en hoe we zo veel mogelijk in overeenkomst daarmee leven. Ik ben nieuwsgierig naar hoe we trouw kunnen blijven aan onszelf in de relaties die we hebben, en hoe we de dialoog aangaan met elkaar. En ook naar de redenen waarom we dat niet doen. Vaak heeft dat te maken met jonge imprints, trauma en onze aanpassingsmechanismen. Deze vragen en zoektocht staan ook centraal in de artikelen die ik schrijf. Voor Psyned schreef ik een artikelreeks over hechting en hoe dat doorwerkt in je volwassen leven. Voor Inspirerend Leven schreef ik een reeks over authentiek leven. Centraal in mijn werk staat het terugvinden van je innerlijke stem. 

Mijn rode draad

Voordat ik psycholoog werd, heb ik 14 jaar als bedrijfskundige mensen in complexe organisaties begeleid in veranderprocessen. Ik ken de wereld van politieke belangen, het belang van integer leiderschap, onderhandelen en samenwerken. Ik weet hoe fijn het is als je deel uitmaakt van een groep met een positieve dynamiek, maar ook hoe het is als je werkt in een ziekmakende cultuur. In 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart en heb ik mij toegelegd op individuele begeleiding. Ik woon samen en ben stiefmoeder. Dit alles maakt dat ik je kan zien en spiegelen, en met je kan meereizen als het gaat over vragen in de context van werk, relaties en gezin. 

Je bent van harte welkom!

Kwalificaties

Ik ben lid van de NVPA, de Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen en heb gezondheidswetenschappen en ontwikkelingspsychologie gestudeerd met als master levenslooppsychologie (Universiteit Maastricht/ Open Universiteit). Daarnaast ben ik  gecertificeerd NLP-practitioner en ik heb een vierjarige post-HBO opleiding individuele begeleiding gevolgd (transactionele analyse, systemisch werk, NLP).  

Elk jaar volg ik opleidingen, workshops en trainingen om mijn vakkennis verder te verdiepen en je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Mijn uitgebreide CV vind je op linkedIn