Susan Vroemen

Susan Vroemen

Mijn naam is Susan Vroemen en op deze site moest ik iets met de woorden psycholoog en coach zodat je me zou vinden. Ik vind mezelf eigenlijk meer een begeleider, gids, en getuige. Ik weet hoe het is om  je eigen wonden te helen, welk pad je dan te gaan hebt, hoe je jezelf steeds weer kunt verliezen en: terug kunt vinden. In die zin kan ik een gids voor je zijn. Ik weet hoe belangrijk het is om het zelf te doen, maar dat de stappen die je zet gezien worden. Ik kon in mijzelf de mooiste antwoorden vinden, maar pas in de ogen van anderen kwamen ze tot leven. En soms is het fijn als iemand jouw verhaal in een nieuw perspectief plaatst zodat er een ander licht op valt. Iemand die de andere kant ziet van wat je doet en van daar uit richting geeft. Daarin kan ik je begeleider zijn.

‘Bij Susan voel je haar liefde om je, met al je struggles, écht zien. Ik kon eindelijk een soort innerlijke opruiming houden. Het leek wel of zij steeds al zag wie ik achter die issues was.’

Leven vanuit je kern
Ik werk op het snijvlak van psychologie en spiritualiteit. Centraal in mijn werk staat het terugvinden van je innerlijke stem. Ik ben gefascineerd door de vraag hoe we contact maken met onze wezenlijke kern en hoe we zoveel mogelijk volgens die kern kunnen leven, als onze authentieke zelf. Ik ben ook nieuwsgierig naar hoe wij mensen in relaties trouw blijven aan ons zelf, en hoe we de dialoog aangaan met elkaar. En ook naar de redenen waarom we dat niet doen. Vaak heeft dat te maken met jonge imprints, relationele of vroegkinderlijke trauma’s en aanpassingsmechanismen.

Ik schrijf regelmatig artikelen over deze vragen en zoektocht. Voor Psyned schreef ik bijvoorbeeld een artikelreeks over hechting en hoe dat doorwerkt in je volwassen leven, en voor Inspirerend Leven schreef ik een reeks over authentiek leven.

‘Ik ben dankbaar voor de enorme rust waarmee Susan steeds weer met me in gesprek ging.’

Mijn rode draad
Veertien jaar lang werkte ik als bedrijfskundige. Ik begeleidde mensen grote organisaties in veranderprocessen. Daardoor ken ik niet alleen de wereld van politieke belangen, maar ook het belang van integer leiderschap, onderhandelen en samenwerken. Ik weet hoe fijn het is als je deel uitmaakt van een groep met een positieve dynamiek – maar ook hoe het is om te werken in een ziekmakende cultuur.
Heel bewust ging ik op latere leeftijd psychologie studeren. ‘Psyche’ is het Griekse woord voor ‘ziel’, en het begrijpen van onze psyche, en hoe ze verstrikt kan raken in aanpassing en angsten, biedt handvatten om je psyche weer vrij te maken en vanuit je kern te gaan leven.

In 2010 ben ik mijn eigen praktijk in Utrecht gestart en heb ik me toegelegd op individuele begeleiding. Ik koos voor de naam Bloom Psychologie & Coaching omdat ‘bloom’ Engels is voor gedijen, floreren en tot volle bloei komen. Cliënten omschrijven me als rustig, doortastend en rechtdoorzee. Ik doe er alles aan om tijdens onze sessies een veilige omgeving te creëren waarin je je vrij voelt om je verhaal te delen.

Hieronder staan mijn kwalificaties. Naast de reguliere opleidingen die ik gedaan heb, vormt het werk van een aantal bijzondere mensen een grote inspiratiebron, die mijn denken en de wijze waarop ik therapeut ben, gevormd heeft. 

Kwalificaties

Elk jaar volg ik opleidingen, workshops en trainingen om mijn vakkennis verder te verdiepen en jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Als je meer wilt weten over mijn opleidingen en cv, neem dan gerust een kijkje op mijn LinkedIn-profiel

error: Content is protected !!