FAQ

Hoe weet ik of jij de juiste psycholoog bent voor mij?
Dat hangt af van twee dingen: kan ik je de begeleiding bieden die je nodig hebt? En: is er een klik tussen ons? Beide vragen onderzoeken we tijdens de intake, die meestal uit twee gesprekken bestaat. Op deze pagina kun je meer lezen over hoe de intake in z’n werk gaat, en hier vertel ik je meer over de therapievormen die ik toepas.

Krijg ik de sessies vergoed?
De sessies worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het pakket dat je hebt afgesloten. De zorgverzekeraar hanteert een maximumvergoeding per keer – en per jaar – dat per pakket en per zorgverzekeraar verschilt. Lees meer over mijn tarieven en vergoedingen.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Je hebt voor de sessies geen verwijzing nodig. Ze vallen onder de onvergoede generalistische Basis GGZ. Hier lees je meer over verschillende soorten psychologen die er zijn, en met welke vragen ze je kunnen helpen. Je leest ook voor welke psycholoog je een verwijsbrief nodig hebt, en bij welke psycholoog je zonder brief terecht kunt.

Hoe vaak zijn de sessies?
De eerste twee gesprekken vormen samen de intake. Meestal zit er 1 tot 2 weken tussen die gesprekken. Na het tweede gesprek bekijken we samen wat een goede frequentie voor de vervolggesprekken is. Meestal is eens in de 3 weken een fijn ritme, maar dat hangt helemaal af van hoe het met je gaat en van wat jij wilt.

Hoeveel sessies heb ik nodig?
Iedereen is anders, en ook het vraagstuk waarmee je wilt werken kan meer of minder ingewikkeld zijn. Maar op basis van de ervaringen in mijn praktijk kan ik er het volgende over zeggen:

  • Kortdurende begeleiding van 5-7 sessies kan genoeg zijn als zowel het vraagstuk waar je aan wilt werken als het resultaat dat je wilt bereiken duidelijk omlijnd en afgebakend is.
  • Middellange begeleiding van 10-12 sessies is vaak nodig wanneer je vraag wat complexer is en er een aantal thema’s van vroeger en nu op elkaar inwerken.
  • Langetermijnbegeleiding wordt vaak gekozen door mensen die een stap hebben gezet met de vraag waar ze aanvankelijk mee kwamen, en die daarna verder willen blijven werken aan persoonlijke groei en bewustwording.

Ik plan in ieder traject in elk geval regelmatig een evaluatiemoment in waarop we samen terugkijken naar de stappen die je hebt gezet en we de richting bepalen voor het vervolg.

Kan ik de sessies ook online volgen?
Ja, zeker. En je kunt ook kiezen voor een mix van online sessies en afspraken op locatie. De kosten voor online therapie zijn hetzelfde als voor de consulten in de praktijk.

Wat als ik een sessie moet afzeggen?
Hoe vervelend ook, soms kan een afspraak niet doorgaan. Tot twee werkdagen voor de afspraak kun je kosteloos annuleren. Als je daarna afzegt, breng ik het tarief van de sessie in rekening.

Hoe borg je de privacy van mijn gegevens?
Hier lees je hoe ik jouw privacy borg.

Ben je lid van een beroepsvereniging?
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen (NVPA) en onderschrijf de beroepscode van deze vereniging.

Hoe zorg je ervoor dat je beroepskennis up-to-date is?
Ik blijf me continu ontwikkelen door ieder jaar training en scholing te volgen bij geaccrediteerde opleidingsinstituten. Ook neem ik deel aan intervisiegroepen. Ik ben van nature ontzettend nieuwsgierig en blijf me verwonderen over de bijzondere wereld van onze psyche en de helende beweging die daarin besloten ligt.

Op welke dagen en tijden kan ik bij de praktijk terecht?
Maandag van 9.00 – 17.00 uur
Dinsdag geen praktijk
Woensdag van 9.00 – 17.00 uur
Donderdag van 9.00 – 17.00 uur
Vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

Susan Vroemen
  • Susan Vroemen, psycholoog
  • Helder, doortastend, rechtdoorzee
  • Samen je innerlijke stem en authentieke zelf vinden
  • Vergoeding deels mogelijk, verwijsbrief niet nodig

Heb je een vraag of wil je een intakegesprek inplannen?
Bel of mail me gerust voor meer info.

Aangesloten bij:

Ned. ver. van psychologen en agogen